Annons
Annons

TRÄNINGSPROGRAM FÖR RÖRLIGHET

Rörlighetsträning ger upphov till fördelar som alla människor kan dra nytta av. När vi är barn har vi full rörlighet i leder och muskler men med åren avtar denna rörlighet. Det vi upplever som stelhet är generellt en försämrad rörlighet i hela kroppen och därför behöver vi arbeta med att träna upp den!

Varför rörlighetsträning?

Med ett träningsprogram som fokuserar på rörlighet kan du ta kontroll över stelheten och återigen få mjuka, följsamma muskler och leder. Vi har träningsprogram som inkluderar övningar som leder till bättre rörlighet och flexibilitet i både leder och muskler. All vår rörlighetsträning innehåller träning med lederna i ytterläge. När du utför dessa sträcker du ut muskler och leder, antingen på ett aktivt eller statiskt sätt.

Passiva rörlighetsövningar innebär att man använder sig av en yttre belastning för att sträcka ut musklerna. Aktiva rörlighetsövningar sker med hjälp av din egen muskelkraft. Kontinuerlig rörlighetsträning gör att du kan prestera bättre när du tränar. Musklernas omfång ökar i och med bättre rörlighet och flexibilitet i din kropp. På så sätt kan du utnyttja din fulla styrka och kraft i övrig styrketräning.

Hos oss hittar du träningsprogram som hjälper dig att förfina och förbättra dina musklers rörlighet. En rörligare kropp gör att du slipper smärta och värk till följd av allmän muskelstelhet, vilket är väldigt vanligt i dagens stillasittande samhälle. Följer du ett träningsprogram som fokuserar på rörlighet kan du se fram emot en muskelmjukhet som kommer att underlätta din vardag och förbättra dina prestationer på gymmet.

Du kan enklare utföra komplexa styrkeövningar när du är mer rörlig vilket kan leda till att du kan lyfta tyngre och snabbare bygga mer muskler.
Kolla in våra träningsprogram för rörlighet och bli kvitt oönskad stelhet.

Alla träningsprogram för ökad rörlighet

Annons