Annons
Annons

Helkroppspass för nybörjare del 2: Översikt

I helkroppspass för nybörjare fortsättning flyttar vi ut från maskinparken och kör med fria vikter. Målet med detta är att få med stabiliseringsmuskler och få ett bättre, mer naturligt rörelsemönster. 

Vi lägger in fler av de så kallade basövningarna, lite tyngre övningar med som verkligen utmanar kroppens muskler och är väldigt effektiva för att bygga styrka eller större muskler men de ger också koordination, kroppskontroll och en hel del bålstyrka.

Syfte:

  • Bli starkare och öka muskelvolym.

Helkroppspass för nybörjare fortsättning

Uppvärmning

  • Mobilitetsträning utav hela kroppen både före och efter passet.
Annons

Vila

  • Jag rekommenderar att ha 1-2 vilodagar mellan dessa passen i helkroppspass för nybörjare fortsättning. Kroppen hinner då återhämta sig ordentligt innan nästa helkroppspass. Med ”vila” menar jag aktiv vila, dvs lättare cardio som jogging, promenader, cross-training eller dylikt. Känn efter hur kroppen mår och vad den vill ha.

Introduktion

Nu flyttar vi ut från maskinparken och kör med fria vikter för att få att inkludera fler muskler. Vi får även ett bättre, mer naturligt rörelsemönster där kroppen får arbeta mer med de mindre stabiliserade musklerna.

Hur är träningsprogrammet uppbyggt?

Vi ökar vikten lite, sänker repetitionsantalet och ”leker” lite med antalet set och övningar.

Vi lägger in fler av de så kallade basövningarna, lite tyngre övningar med som verkligen utmanar kroppens muskler och är väldigt effektiva för att bygga styrka eller större muskler men de ger också koordonation, kroppskontroll och en hel del bålstyrka. Vi ökar vikten lite, sänker repetitionsantalet och ”leker” lite med antalet set och övningar.

Här har vi delat upp passen i ett ”2-split”, det vill säga du tränar överkroppen i ett pass och underkroppen i det andra vilket låter oss få med mer träning för de muskelgrupper som används under passet.

Starta igång din resa!

Annons