Annons
Annons

Femte steget. Mental och fysisk styrka.

Nu är det inte många steg kvar i det här programmet. Har du märkt någon skillnad än? I Dag 5 av mentalt och fysiskt träningsprogram blir det styrketräning för kroppen och du fortsätter självklart med den mentala träningen.

Dagens mål går ut på att skapa förståelse för hur tankar, känslor och beteende hänger ihop samt insikt om hur du kan vidmakthålla din självkänsla.

Dagens mål:

 • Genomför dag 5 av mentalt och fysiskt träningsprogram med egna kroppen/fria vikter. Skapa samtidigt förståelse för hur tankar, känslor och beteende hänger ihop. Få en insikt om hur du kan vidmakthålla din självkänsla.

Tidsåtgång:

 • 75 min

Detta träningspass gör att du stärker:

Fysiskt:

Ben, rumpa, mage, rygg, axlar, bröst, biceps och pulsträning.

Mentalt:

Målet med dag 5 av mentalt och fysiskt träningsprogram är att förstå att tanken påverkar känslan som påverkar beteendet som på verkar tanken och så vidare.

Annons

Så påverkas självförtroende och självkänsla:

Du förstår vad du gör för att vidmakthålla din självkänsla vare sig den är låg eller hög. När du förstår det kan du jobba för att stärka din självkänsla.

Dag 5 av mentalt och fysiskt träningsprogram med magnus eliasson träningsprogram muscles
Fysisk träning kan du redan, här lär vi dig den mentala träningen också.

 

Dagens träningspass

Hitta ett gym där du känner dig bekväm och som har fria vikter i form av hantlar, skivstänger och viktskivor samt utrymmen för att du ska få plats att jobba med din kropp som vikt/motstånd.

Du ska göra 2 set maximalt antal repetitioner på varje övning.

 • De övningar du ska göra är benböj, utfall, brutalbänk, chins, dips, ryggresningar, axelpress press framför och bakom nacke och snedbänk med hantlar. Hur tunga vikter du ska använda väljer du själv men varje set på varje övning ska du försöka göra maximalt antal repetitioner. Pressa dig själv maximalt.
 • Det första setet på varje övning ska du tänka att du är liten, svag och inkapabel och fundera vad det får dig att känna och därefter skriva ner hur många repetioner du klarade det setet.
 • Det andra setet på varje övning ska du tänka att du är stor, stark och kapabel och fundera på vad det får dig att känna och därefter skriva ner hur många repetitioner du klarade det setet.
 • Gör dig själv medveten om vad du tänker, känner och gör under träningen så att du blir en observatör av dig själv.

Genomför passet och svara sedan på frågorna:

 1. Om du jämför seten inför vilka du tänkte att du är liten, svag och inkapabel med seten när du tänkte att du var stor, stark och kapabel kunde du uppleva en skillnad i din förmåga då?
 2. Hur mycket bättre presterade du när du tänkte att du är stor, stark och kapabel i procent? Hur kändes det jämfört med när du tänkte negativa tankar?
 3. Vilken av tankesätten tycker du bäst hjälper dig att stärka din känsla och tro på dig själv?
 4. I vilka delar av din kropp och på vilka sätt tyckte du träningen var jobbigast?
  • Skriv ner på din lista.
Annons