Annons
Annons

Andra dagen!

Nu ska du snöra på dig rollerblades och ge dig ut på vägarna för ett intervallpass. Har du inga rollerblades kan du gå ut och springa eller cykla. Detta är dag 2 av mentalt och fysiskt träningsprogram!

Hela kroppen och lungorna kommer få sig en genomkörare. Du ska fortsätta arbeta med de verktyg för självinsikt som programmet gett dig.

Målet under dag 2 av mentalt och fysiskt träningsprogram är att komma till insikt om vilka tankar, känslor och beteenden du har som hindrar dig och vilken attityd du har till dig själv när du åker rollerblades.

Dagens mål:

 • Att komma till insikt om vilka tankar, känslor och beteende du har som hindrar dig. Samt vilken attityd du har till dig själv när du åker rollerblades med stavar.

Tidsåtgång:

 • 60 min

Detta träningspass gör att du stärker

Fysiskt:

Ben, rumpa, mage, rygg, axlar, bröst, hjärta och lungor i första hand men även kondition, balans och återhämtningsförmåga. Under dag 2 av mentalt och fysiskt träningsprogram kommer också förbränna en hel del kalorier.

Mentalt:

Att komma till insikt om vilka tankar, känslor och beteende du har som hindrar dig från att göra det som du bestämt att du ska göra.

Annons

Så påverkas självförtroende och självkänsla

Är din attityd till dig själv bra för ditt självförtroende och din självkänsla kommer detta pass ge dig en känsla av att du är nöjd med dig själv.

Dag 2 av mentalt och fysiskt träningsprogram magnus eliasson muscles
Gör dig själv medveten om vad du tänker, känner och gör under träningen!

Såhär gör du

Leta upp en slinga med bra underlag och helst utan störande trafik som känns rolig och utmanande för dig att åka. Bestäm hur många gånger du ska åka slingan och i vilket tempo. Åk skridskoåkning och använd stavarna samtidigt aktivt och högt ovanför axlarna så mycket som möjligt.

Tempo och träning:

 • Tempot kan du bestämma utifrån hur många % du ska åka av din maximala åk förmåga. T ex ”Jag ska åka denna slinga 3 gånger i 90 % av vad jag klarar för dagen, min puls ska ligga på åtminstone 160 slag/min kontinuerligt”.
 • Gör dig själv medveten om vad du tänker, känner och gör under träningen så att du blir en observatör av dig själv.

Genomför det du bestämt och svara sedan på frågorna

 1. Tyckte du att det mål du satte upp för dig själv var tillräckligt utmanande för att du ska vara nöjd med dig själv?
  • Om du svarar ja på frågan behåll målet till nästa gång du gör träningen annars höjer du det. Var det för högt sänker du det.
 2. Tycker du att din attityd under träningen var sådan att du ärligt kan säga att du betedde dig som om att du var din egen bästa kompis
  • Om du svarar ja beter du dig på samma sätt nästa gång du genomför passet annars så ändrar du de sätt du inte tyckte om så att du blir bättre kompis med dig själv.
 3. Vilka tankar, känslor och beteende kunde du observera hos dig själv under passet som du upplever hindrade dig på vägen mot ditt mål?
  • Skriv ner allt du kommer på en lista och spara den.
 4. I vilka delar av din kropp och på vilka sätt tyckte du träningen var jobbigast?
  • Skriv ner på din lista.
Annons