Annons
Annons

Grattis! Du har avklarat Helkroppspass för nybörjare del 2!

Bra jobbat! Du är nu klar med fortsättningsprogrammet för nybörjare och du bör ha blivit både starkare och uthålligare. I helkroppspass för nybörjare del 2: avslut tipsar vi om nya träningsprogram och hur du ska tänka framöver.

Okej, målet med det här träningsprogrammet var att lämna maskinparken och lägga in mer av de lite tuffare men effektivare basövningarna. Vi ökade vikterna och minskade repetitionsantalet. Vi ökade också mängden träning under veckan, och du bör ha märkt att det här programmet var betydligt tuffare än steg 1-programmet.

Du bör förutom en förbättring i tekniken i alla övningarna, ha blivit starkare och dessutom uthålligare. Det är dags att bestämma dig för hur du vill fortsätta, för nej, du får inte ge upp redan. Tänk på att träningen ska bli din rutin, det som är kul att göra på fritiden!

Såhär bör du fortsätta med din träning

Efter helkroppspass för nybörjare del 2: avslut, fortsätter du med programmet en period till innan du byter upplägg. Om du ökar i styrka så fungerar programmet bra och du kan köra på. Vill du öka mer i styrka kan du köra programmet igen men minska repetitionsantalet i basövningarna (den första övningen du kör i varje pass, dvs bänkpress och knäböj) till 3-5. Därefter ökar du vikten. Efter en sådan tung period kan det vara skönt att gå tillbaka och köra några veckor på samma repetitionsantal som i del 1-programmet innan man ger sig på samma program igen.

Eller så testar du något av de andra programmen här nedanför om du känner att du vill ha lite variation. Det är helt upp till dig. Vår enda önskan är att du inte slutar tränar än, eller någonsin för den delen. Lycka till!

Rekommenderade träningsprogram

Annons