Annons
Annons

Kabellyft åt sidan

Muskelgrupper och syfte

Kabellyft åt sidan är en bra isolationsövning för utsida axlar. I jämförelse med hantellyft åt sidan blir rörelsebanan lättare och lättare ju högre upp du har handen. Här är det som tyngst när det är 90 grader mellan vajern och armen. Tekniken är viktig för att belasta rätt muskel och för att få bästa resultat. Vi tipsar dig om vad du ska tänka på när du utför kabellyft åt sidan härnäst!

Kabellyft åt sidan

Utförande Kabellyft åt sidan

Välj en lämplig vikt i kabelmaskinen, tekniken är viktigare än tyngden här. Få in tekniken och öka därpå vikten. Se till att stå stadigt och ha spänd mage och rak rygg under hela övningen. Ta tag i handtaget med handen som du har längst från viktmagasinet.

 

Dra upp handtaget förbi kroppen och rakt ut mot sidan tills armen är högre än axeln. Tänk på att hela tiden ha spänd mage, sänkta skuldror och en rak handled. Stanna i toppläget i ca 1 sekund och sänk därefter till ursprungsläget i en långsam, kontrollerad rörelse.

Tips

Det är axlarna som ska jobba under övningen. Svinga inte med din kropp för att utföra övningen, sänk istället vikten om du inte kan utföra övningen korrekt. Gungar du med kroppen för att hjälpa till betyder det att ditt magstöd inte är korrekt spänt och din bål inte stabiliserad. Få in detta innan du börjar lyfta tungt för att kunna träna rätt kroppsdel.

Håll hela tiden axeln sänk, den ska inte röra sig upp och ner, utan vara fast i samma position under hela rörelsebanan.

Se alla våra övriga axelövningar

 

Utförande och muskelkarta

                        

Annons