Romansallad med fetaost

Enkel sallad som är perfekt till grillen för dig som vill ha lite extra protein och en sallad som är full av smaker!

roman sallad med fetaost
  • Näringsvärden per portion

    Energi (kcal) Energi (kcal):

    305, 79 kcal

    Kolhydrater Kolhydrater:

    7, 15 g

    Protein Protein:

    14, 30 g

    Fibrer Fibrer:

    3, 04 g

    Fett Fett:

    24, 52 g

    Salt Salt:

    2, 70 g

    Summa mattade fettsyror:

    12, 94 g

    Summa enkelomättade fettsyror:

    4, 67 g

    Summa fleromättade fettsyror:

    0, 71 g

    Fettsyra 4:0-10:0:

    0, 00 g

    Laurinsyra C12:0:

    0, 00 g

    Myristinsyra C14:0:

    0, 00 g

    Palmitinsyra C16:0:

    0, 70 g

    Stearinsyra C18:0:

    0, 16 g

    Arakidinsyra C20:0:

    0, 02 g

    Palmitoljesyra C16:1:

    0, 05 g

    Oljesyra C18:1:

    4, 57 g

    Linolsyra C18:2:

    0, 51 g

    Linolensyra C18:3:

    0, 06 g

    Arakidonsyra C20:4:

    0, 00 g

    EPA (C20:5):

    0, 00 g

    DPA (C22:5):

    0, 00 g

    DHA (C22:6):

    0, 00 g

    Kolesterol:

    0, 00 mg

    Monosackarider:

    2, 99 g

    Disackarider:

    0, 00 g

    Sackaros:

    0, 00 g

    Energi (kJ):

    236, 69 kJ

    Aska:

    1, 20 g

    Vatten:

    158, 70 g

    Avfall (skal etc.):

    5, 04 %

    Alkohol:

    0, 00 g

    Fibrer:

    3, 04 g

    Fosfor:

    36, 54 mg

    Järn:

    0, 73 mg

    Kalcium:

    44, 54 mg

    Kalium:

    274, 29 mg

    Magnesium:

    17, 19 mg

    Natrium:

    207, 65 mg

    Selen:

    0, 00 µg

    Zink:

    0, 25 mg

    Vitamin A:

    34, 32 RE

    Retinol:

    0, 00 µg

    Vitamin D:

    0, 00 µg

    Vitamin E:

    2, 95 mg

    β-Karoten:

    409, 92 µg

    Tiamin:

    0, 03 mg

    Riboflavin:

    0, 00 mg

    Vitamin C:

    17, 12 mg

    Niacin:

    0, 46 mg

    Niacinekvivalenter:

    0, 67 NE

    Vitamin B12:

    0, 00 µg

    Vitamin B6:

    0, 10 mg

    Folat:

    18, 29 µg

    Socker totalt:

    4, 24 g

    Fullkorn totalt:

    0, 00 g

    Salt:

    2, 70 g

    Jod:

    3, 90 µg

Ingredients

Portioner: 4

1 st Roman Sallad

1 st Gurka

1 g Paprika röd

2 st Tomat

300 g Fetaost

100 g Oliver svarta m. olja avrunna

1 msk Olivolja extra jungfruolja

  • Skiva eller hacka grönsakerna och lägg dem i en skål
  • Bryt för hand eller hacka fetaosten och lägg i skålen
  • Tillsätt avrunna oliver
  • Blanda försiktigt runt alla ingredienser
  • Häll över lite fin olivolja och smaka eventuellt av med salt och peppar

Related Recipes