Kyckling filé i ugn

  • Näringsvärden per portion

    Energi (kcal) Energi (kcal):

    240,27 kcal

    Kolhydrater Kolhydrater:

    0,01 g

    Protein Protein:

    46,21 g

    Fett Fett:

    6,04 g

    Mättade fettsyror Mättade fettsyror:

    1,27 g

    Fibrer Fibrer:

    0,00 g

    Salt Salt:

    0,39 g

Många olika former av kyckling

Få maträtter är så bra för dig som tränar som kycklingfilé eller kyckling i alla dess former. Det viktiga med kyckling är själva innetemeraturen. Blir den för varm blir den torr och trist och blir den stekt för lite och rå i mitten kan du faktiskt bli sjuk. Det gäller att träffa 68 grader i mitten, använd därför gärna en stektermometer när du gör kyckling. Du kan variera denna rätt på 1000 olika sätt med olika kryckor så kyckling kan vara basen i din kost men du varierar ändå smaken, testa dig fram. De kombinationer av kryddor vi föreslår är:

  1. Salt, peppar, citronsaft och oregano
  2. Curry, salt och pepper eller chili
  3. Vegeta och peppar eller chilli

Ingredients

Portioner: 1

200 g Kyckling bröstfilé rå u. skinn

1 tsk Flytande matfettsblandning fett 80% berikad typ Ica raps- och smörolja

  • Stek hela kycklingfiléerna i lite olja i en medelvarm panna tills den fått färg på båda sidor.
  • Lägg över kycklingen i en ungssäker form
  • Sätt in den i ugnen som är på 125 grader
  • Låt den ligga inne i ca 25 minuter och testa innetemperaturen då och då. När kycklingen är 68 grader i mitten är den klar
  • Servera med andra tillbehör såsom sallad, ris, potatis eller en sås

Related Recipes