Köttfärs, spenat och bönor

  • Näringsvärden per portion

    Energi (kcal) Energi (kcal):

    407,89 kcal

    Kolhydrater Kolhydrater:

    8,48 g

    Protein Protein:

    36,40 g

    Fett Fett:

    24,40 g

    Mättade fettsyror Mättade fettsyror:

    9,02 g

    Fibrer Fibrer:

    5,17 g

    Salt Salt:

    0,82 g

Köttfärs, spenat och bönor

Här är världens enklaste träningsmat för dig som vill minska på intaget av kolhydrater, maxa antalet proteiner och som har ont om tid. Vi använder oss även av bönor (det går att variera vilken sort) men vill ni vara mer fria ifrån kolhydrater så kan ni enbart köra köttfärs och spenat och skippa bönorna helt.

Ingredients

Portioner: 4

500 g Blandfärs rå nöt 50% gris 50%

250 g Spenat frysvara

230 g Svarta bönor konserv. u. lag

0.5 msk Flytande matfettsblandning fett 80% berikad typ Ica raps- och smörolja

4 st Ägg rått

  • Värm upp en stekpanna på spisen och tillsätt olja
  • Stek köttfärsen och salta och peppra. Jag brukar även tillsätta stark chili eller cayennepeppar för att få mer drag i maträtten. Smaka av ordentligt.
  • Ta bort köttfärsen och lägg den på en tallrik vid sidan av. Värm upp stekpannan igen och tillsätt olja, lägg sedan i spenaten. Se till att spenaten kokar upp ca 2 minuter och blir varm om den var frusen och kör ni färsk spenat steker ni den lite längre så att bladen drar ihop sig. Tillsätt salt, peppar och cayennepeppar.
  • Samtidigt som spenaten steks i stekpannan sköljer ni av bönorna i ett durkslag.
  • Tillsätt bönor och köttfärs till spenaten i stekpannan och blanda runt allt. Stek ytterligare i 1-2 minuter så att smakerna blandas och tillsätt eventuellt lite mer krydda om så behövs.
  • Lägg upp köttfärsblandningen på en tallrik
  • Föra att öka intaget av protein eller bara för att det smakar extra gott så kan man tillsätta fyra stekta ägg, jag föredrar med rinnig gula för då blir köttfärsblandningen extra krämig.

Related Recipes