Ayran på kvarg

mjölk
  • Näringsvärden per portion

    Energi (kcal) Energi (kcal):

    96, 00 kcal

    Kolhydrater Kolhydrater:

    7, 80 g

    Protein Protein:

    14, 96 g

    Fett Fett:

    0, 30 g

    Summa mättade fettsyror:

    0, 18 g

    Summa enkelomättade fettsyror:

    0, 08 g

    Summa fleromättade fettsyror:

    0, 02 g

    Fettsyra 4:0-10:0:

    0, 02 g

    Laurinsyra C12:0:

    0, 02 g

    Myristinsyra C14:0:

    0, 03 g

    Palmitinsyra C16:0:

    0, 09 g

    Stearinsyra C18:0:

    0, 03 g

    Arakidinsyra C20:0:

    0, 00 g

    Palmitoljesyra C16:1:

    0, 00 g

    Oljesyra C18:1:

    0, 06 g

    Linolsyra C18:2:

    0, 02 g

    Linolensyra C18:3:

    0, 00 g

    Arakidonsyra C20:4:

    0, 00 g

    EPA (C20:5):

    0, 00 g

    DPA (C22:5):

    0, 00 g

    DHA (C22:6):

    0, 00 g

    Kolesterol:

    10, 01 mg

    Monosackarider:

    0, 05 g

    Disackarider:

    4, 74 g

    Sackaros:

    0, 00 g

    Energi (kJ):

    399, 00 kJ

    Aska:

    1, 05 g

    Vatten:

    125, 85 g

    Avfall (skal etc.):

    0, 00 %

    Alkohol:

    0, 06 g

    Fibrer:

    0, 00 g

    Fosfor:

    168, 00 mg

    Jod:

    22, 50 µg

    Järn:

    0, 06 mg

    Kalcium:

    162, 00 mg

    Kalium:

    168, 00 mg

    Magnesium:

    16, 65 mg

    Natrium:

    47, 10 mg

    Selen:

    0, 00 µg

    Zink:

    0, 72 mg

    Vitamin A:

    3, 45 RE

    Retinol:

    0, 00 µg

    Vitamin D:

    0, 00 µg

    Vitamin E:

    0, 08 mg

    β-Karoten:

    42, 00 µg

    Tiamin:

    0, 06 mg

    Riboflavin:

    0, 32 mg

    Vitamin C:

    0, 00 mg

    Niacin:

    0, 38 mg

    Niacinekvivalenter:

    3, 90 NE

    Vitamin B12:

    0, 80 µg

    Vitamin B6:

    0, 00 mg

    Folat:

    39, 45 µg

    Socker totalt:

    4, 80 g

    Fullkorn totalt:

    0, 00 g

    Salt:

    0, 12 g

God sval dricka till starkt kött

Ayran ser ut som en milkshake men smakar något helt annat. Istället för sötma så får du en sval syrlig och lite salt smak som passar perfekt till starka maträtter. Drycken görs normalt på yoghurt men genom att använda kvarg istället så ökar vi proteinhalten

Ingredients

Portioner: 4

6 dl Kvarg naturell fett 0,2%

6 dl Vatten

  • Blanda vatten och kvarg
  • Rör om ordentligt så att det inte finns klumpar i
  • Lägg i några isbitar
  • Smaka av med salt
  • Vill du tillsätta mer smak så kan du pressa i lite vitlök, mynta eller lite citron
  • Servera

Related Recipes