Köttfärs, spenat och bönor

Här är världens enklaste träningsmat för dig som vill minska på intaget av kolhydrater, maxa antalet proteiner och som har ont om tid. Vi använder oss även av bönor (det går att variera vilken sort, vi valde Borlottibönor denna gång) men vill ni vara mer fria ifrån kolhydrater så kan ni enbart köra köttfärs och spenat och skippa bönorna helt.

  • Näringsvärden per portion

    Energi (kcal) Energi (kcal):

    656, 53 kcal

    Kolhydrater Kolhydrater:

    17, 38 g

    Protein Protein:

    61, 86 g

    Fett Fett:

    35, 34 g

    Summa mättade fettsyror:

    14, 10 g

    Summa enkelomättade fettsyror:

    15, 32 g

    Summa fleromättade fettsyror:

    3, 71 g

    Fettsyra 4:0-10:0:

    0, 00 g

    Laurinsyra C12:0:

    0, 03 g

    Myristinsyra C14:0:

    0, 75 g

    Palmitinsyra C16:0:

    7, 82 g

    Stearinsyra C18:0:

    4, 59 g

    Arakidinsyra C20:0:

    0, 09 g

    Palmitoljesyra C16:1:

    1, 20 g

    Oljesyra C18:1:

    13, 50 g

    Linolsyra C18:2:

    2, 29 g

    Linolensyra C18:3:

    0, 99 g

    Arakidonsyra C20:4:

    0, 08 g

    EPA (C20:5):

    0, 03 g

    DPA (C22:5):

    0, 08 g

    DHA (C22:6):

    0, 05 g

    Kolesterol:

    151, 94 mg

    Monosackarider:

    0, 65 g

    Disackarider:

    1, 31 g

    Sackaros:

    1, 21 g

    Energi (kJ):

    2 655, 66 kJ

    Aska:

    5, 28 g

    Vatten:

    372, 42 g

    Avfall (skal etc.):

    0, 00 %

    Alkohol:

    0, 00 g

    Fibrer:

    11, 53 g

    Fosfor:

    593, 63 mg

    Jod:

    11, 96 µg

    Järn:

    7, 62 mg

    Kalcium:

    268, 44 mg

    Kalium:

    1 324, 31 mg

    Magnesium:

    130, 25 mg

    Natrium:

    537, 43 mg

    Selen:

    14, 15 µg

    Zink:

    12, 98 mg

    Vitamin A:

    334, 81 RE

    Retinol:

    27, 17 µg

    Vitamin D:

    0, 61 µg

    Vitamin E:

    3, 68 mg

    β-Karoten:

    52, 60 µg

    Tiamin:

    0, 73 mg

    Riboflavin:

    0, 68 mg

    Vitamin C:

    14, 88 mg

    Niacin:

    11, 18 mg

    Niacinekvivalenter:

    22, 16 NE

    Vitamin B12:

    3, 17 µg

    Vitamin B6:

    0, 94 mg

    Folat:

    162, 40 µg

    Socker totalt:

    2, 00 g

    Fullkorn totalt:

    0, 00 g

    Salt:

    1, 37 g

Ingredients

Portioner: 2

250 g Spenat frysvara

250 g Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag

1 tsk Rapsolja

2 st Ägg stekt

500 g Blandfärs rå nöt 70% gris 30%

  • Värm upp en stekpanna på spisen och tillsätt olja
  • Stek köttfärsen och salta och peppra. Jag brukar även tillsätta stark chili eller cayennepeppar för att få mer drag i maträtten. Smaka av ordentligt.
  • Ta bort köttfärsen och lägg den på en tallrik vid sidan av. Värm upp stekpannan igen och tillsätt olja, lägg sedan i spenaten. Se till att spenaten kokar upp ca 2 minuter och blir varm om den var frusen och kör ni färsk spenat steker ni den lite längre så att bladen drar ihop sig. Tillsätt salt, peppar och cayennepeppar.
  • Samtidigt som spenaten steks i stekpannan sköljer ni av bönorna i ett durkslag.
  • Tillsätt bönor och köttfärs till spenaten i stekpannan och blanda runt allt. Stek ytterligare i 1-2 minuter så att smakerna blandas och tillsätt eventuellt lite mer krydda om så behövs.
  • Lägg upp köttfärsblandningen på en tallrik
  • Föra att öka intaget av protein eller bara för att det smakar extra gott så kan man tillsätta två eller mer stekta ägg, jag föredrar med rinnig gula för då blir köttfärsblandningen extra krämig.

Related Recipes