Bananapannkaka, keso och mandlar

  • Näringsvärden per portion

    Energi (kcal) Energi (kcal):

    748,48 kcal

    Kolhydrater Kolhydrater:

    32,81 g

    Protein Protein:

    30,50 g

    Fett Fett:

    52,29 g

    Mättade fettsyror Mättade fettsyror:

    6,63 g

    Fibrer Fibrer:

    15,18 g

    Salt Salt:

    0,49 g

Enkel frukost som innehåller massor av protein, vitaminer och andra bra saker för din kropp. Rätten innehåller en hel del mandlar som gör att antalet kalorier sticker iväg samt att andelen fett blir ganska högt. Men en stor del av fettet är dock enkelomättat fett vilket är bra för din kropp. Sötmandel innehåller dessutom massor av nyttiga saker som E-Vitamin, järn och kalcium. Till detta kommer äggen som utöver protein innehåller A, B, D vitamin selen, magnesium, kalium och niacin.

Bananer är fria från fett men innehåller vitaminer, kalcium, magnesium, mangan och flera andra nyttiga ämnen.

Är du inte så känslig för kalorier så är detta en hälsobomb för din kropp.

Ingredients

Portioner: 1

2 st Ägg rått

1 st Banan

1 tsk Flytande matfettsblandning fett 80% berikad typ Ica raps- och smörolja

1 dl Keso 1,5% fett

1 dl Sötmandel

  • Mosa bananen
  • Kläck äggen i en skål och vispa
  • Lägg ner den mosade bananen i äggvispen och rör om till en smet
  • Sek pannkakan på låg värme tills den har fått färg och vänd sedan på den. Du kan dela pannkakan i fyra delar om det gör det enklare att vända den.
  • När pannkakan fått färg på båda sidor serverar du den med 1 dl keso och en dl mandel som du kan ha i en skål vid sidan om.

Related Recipes