Köttfärssås

köttfärssås
  • Näringsvärden per portion

    Energi (kcal) Energi (kcal):

    554,24 kcal

    Kolhydrater Kolhydrater:

    56,83 g

    Protein Protein:

    34,33 g

    Fett Fett:

    18,99 g

    Mättade fettsyror Mättade fettsyror:

    8,15 g

    Fibrer Fibrer:

    8,44 g

    Salt Salt:

    0,64 g

Mindre ketchup och burktomater

Ingredients

Portioner: 4

2 st Tomat

1 st Lök gul

1 st Morot

15 g Vitlök

500 g Blandfärs rå nöt 50% gris 50%

2 dl Köttbuljong ätf.

1 msk Timjan

1 msk Oregano

1 tsk Rosmarin

15 g Ost hårdost parmesan fett 30%

300 g Pasta fullkorn okokt

  • Skålla tomaterna. Koka upp vatten i en kastrull. Gör ett kryss på toppen av tomaterna. Lägg ner tomaterna i det kokande vattnet nån minut. Ta bort kastrullen från spisen och skölj tomaterna i kallt vatten. Dra sedan av skinnet ifrån tomaterna.
  • Skala och riv moroten på rivjärnets finaste sida, du vill ha dem så små som möjligt
  • Hacka löken i små fina bitar
  • Hacka 3 vitlöksklyftor (15 gram)
  • Hacka tomaterna i små bitar
  • Fräs färsen i en stekpanna så att den får färg. Ha lite salt och peppar på. Lägg av den på en tallrik när den fått färg
  • Stek nu grönsakerna tillsammans med vitlöken
  • Värm samtidigt upp 2 dl köttbuljong
  • När grönsakerna fått lite färg i stekpannan tillsätter du buljongen och köttfärsen
  • Lägg i timjan, oregano och rosmarin samt salt och peppar.
  • Låt alltsammans koka svagt under lock i 2 timmar. Tillsätt mer buljong vid behov.
  • Lägg i 10-15 gram parmesanost efter att såsen kokat i ca 30 minuter
  • Koka upp pasta när det återstår 10 minuter innan såsen är klar
  • Häll av pastan och lägg ner den i den kokande köttfärssåsen när den nästan är färdig. Rör runt så att pastan får ta ordentlig smak av såsen nån minut eller 2.
  • Servera med extra parmesan

Related Recipes