Bananpannkaka med keso och bär

Bananpannkaka är världens enklaste mellanmål eller frukost att snabbt slänga ihop. Lägg till lite keso och du har en riktigt proteinrik måltid utan onödigt socker eller vitt mjöl.

Enkel maträtt med mycket protein
  • Näringsvärden per portion

    Energi (kcal) Energi (kcal):

    460,19 kcal

    Kolhydrater Kolhydrater:

    39,58 g

    Protein Protein:

    30,26 g

    Fett Fett:

    19,47 g

    Mättade fettsyror Mättade fettsyror:

    6,17 g

    Fibrer Fibrer:

    3,65 g

    Salt Salt:

    1,29 g

Ingredients

Portioner: 1

2 st Ägg rått

1 st Banan

50 g Blåbär

100 g Keso 4% fett

1 tsk Flytande matfettsblandning fett 80% berikad typ Ica raps- och smörolja

  • Skala om mosa bananen
  • Kläck två ägg i en skål
  • Blanda ihop äggen och den mosade bananen och rör så att det blir en smet
  • Värm upp en stekpanna och häll i lite stekfett
  • Häll ut smeten i stekpannan
  • Stek försiktigt nån minut och vänd pannkakan när den fått lite färg på undersidan. Gör du en enda stor pannkaka är det enklare att dela den i 4 delar innan du vänder på den. Stek andra sidan någon minut
  • Lägg upp pannkakan på en tallrik och lägg till keso och bär

Related Recipes