Ägg, sill och potatissallad

ägg, sill och potatissallad
  • Näringsvärden per portion

    Energi (kcal) Energi (kcal):

    581,12 kcal

    Kolhydrater Kolhydrater:

    60,36 g

    Protein Protein:

    29,76 g

    Fett Fett:

    23,48 g

    Mättade fettsyror Mättade fettsyror:

    5,53 g

    Fibrer Fibrer:

    4,60 g

    Salt Salt:

    3,53 g

Snabbt enkelt mellanmål

Koka bara upp 2 ägg och tar fram lite färdig sill och kall kokt potatis ur kylen. Använd sill som ligger i klar lag och inte innehåller en massa extra socker

Ingredients

Portioner: 1

2 st Potatis kokt m. salt

2 st Ägg rått

100 g Sill höstsill inlagd u. lag

0.25 st Lök röd

  • Skala och koka 2 potatisar i ca 20 minuter
  • Låt potatisen svalna. Ta gärna potatis från gårdagens middag ur kylen
  • Lägg i äggen i ca 8 minuter så att de blir hårdkokta
  • Skölj äggen i kallt vatten och skala dem
  • Skiva ägg och potatis i ganska stora bitar
  • Till sätt ca 100 gram sill och lite rödlök för dekoration
  • Servera

Related Recipes