Good mornings

Träningsdetaljer för Good Mornings

 • Primary Muscle
  Nedre rygg
 • Secondary Muscle
  Inre magmuskler, Baksida lår, Rumpa
 • Equipment
  Skivstång
 • Level
  Medel

Muskelgrupper och syfte med Good Mornings

Good mornings är en effektiv övning för hamstrings, nedre rygg och sätesmuskeln. Väljer man att stå nästintill rakt med benen tar det mer på nedre rygg och böjer man benen lätt, förflyttas belastningen till hamstrings. Övningen innebär en kraftförflyttning från över- till underkroppen och är därför också en utmärkt övning för bålen.

Good mornings används ibland som ett komplement till övningarna knäböj och marklyft av styrkelyftarna.

Good mornings

Utförande Good mornings

Ta en skivstång från en ställning i samma höjd som dina axlar och lägg upp skivstången på baksidan av dina axlar, inte på axlarna. Böj väldigt lätt på benen som att du ska utföra en s.k. ”power squat”. Luta dig framåt med överkroppen tills du nästan är parallellt med golvet och återgå till stående position genom att använda höftmusklerna och hamstrings. Tänk på att ryggen ska vara rak och magen spänd för att stabilisera svanken.

Tips

Vill du att övningen ska ta mindre på baksida ben kan du böja knäna något mer. Börja med mindre vikt för att få in rörelsemönstret och hitta därefter en vikt som passar dig. Du kan även testa att utföra rörelsen utan vikt först innan du ger dig på vikter.

Se alla våra benövningar

Gratis nyhetsbrev om träning varje helg!
TräningstipsNyttiga receptArtiklar

Jag vill gå med!

 Utförande och muskelkarta

1

good mornings utförande                 good mornings muskelkarta

Alternativa övningar

1

Related Exercises