Sittande kabelrodd

Träningsdetaljer Sittande kabelrodd

 • Primary Muscle
  Mitten rygg
 • Secondary Muscle
  Trapezius, Biceps
 • Equipment
  Kabel
 • Level
  Lätt
 

Muskelgrupp och syfte

Sittande kabelrodd är en effektiv ryggövning som även belastar biceps en aning. Belastningen i övningen är lätt att anpassa och den sittande kabelrodden passar sig därför för både nybörjare och de rutinerade inom styrketräning. Sittande kabelrodd kan hjälpa dig att förbättra hållningen i skulderpartiet och är en snabb och smidig övning som alla har tid med på gymmet. En ryggövning som är både tidseffektiv och ger resultat – inte dåligt, eller hur?

Utförande Sittande kabelrodd

Sittande kabelrodd utförs i en maskin där benen skall vara böjda under hela övningen. Fäst ett handtag (brett eller smalt) i kabelns ögla, greppa det och sätt dig på dynan. Börja i en upprätt, sittande position, med raka armar.

Övningen kan köras med olika typer av handtag. Väljer du bredare handtag, sägs man inte kunna hjälpa till lika mycket med biceps under övningens gång. Det betyder dock inte att ryggen får en bättre träning för det.

Du utför en roddrörelse genom att dra tillbaka kabelhandtaget till magen samtidigt som du rätar upp ryggen. Du gör detta till handtaget vidrör magen.  Dra tillbaka skuldrorna och spänn upp bröstet samtidigt. Återgå tillbaka tills armarna är uträtade och upprepa sedan övningen.

Tips

Kom ihåg att brösta upp dig och dra tillbaka axlarna när du drar kabelhandtaget mot dig. Som i många andra övningar är tekniken viktigare än vikten ni roddar. Tänk på att få in tekniken för att träna rätt muskelgrupper. Vårt tips, för de som är ganska nya med sittande kabelrodd, är att börja med lägre belastning och öka på under några veckors tid. Mycket viktigt om du vill belasta och träna rätt muskler.

sittande kabelrodd utförande

ALLT OM TRÄNING DIREKT TILL DIN INKORG!
TräningstipsNyttiga receptArtiklar

Jag vill gå med!

Related Exercises