Brutalbänk

Muskelgrupper och syfte

Brutalbänk är precis vad den låter som – brutal. Här kan man utföra olika övningar och denna artikel handlar om situps. I brutalbänken når du fler muskler i magen än de du gör i situps och därför kan det rekommenderas för de som eftersträvar magrutor eller en riktigt stark mage och stabil bål. Man anstränger fler magmuskler för att rörelseutslaget är längre och mer påfrestat än det man gör i en vanlig situp.

Övningen kan uppfattas som läskig av många, då man i princip hänger upp och ner. Det är därför viktigt att denna övning utförs i kontrollerade former, men också att du ligger i bänken ordentligt för att inte riskera att glida ur.

Utförande Brutalbänk

Kliv upp i ställningen och fäst fötterna under dynorna. Inställningen skall vara så att du inte riskerar att glida ur. Det är mycket viktigt att du känner att kroppen är stabil. Sänk ner överkroppen till startläget. Armarna korsas över bröstet.

Tryck in ländryggen i dynan bakom dig, dra in luft i magen och spänn magmusklerna. Res därefter upp överkroppen så högt du kan med hjälp av magmusklerna, pausa i toppläget och sänk kontrollerat ner till utgångspunkten. Upprepa därefter övningen till önskade antal reps.

Tips

Övningen får inte kännas i ryggen. Det betyder ofta att magmusklerna är för trötta eller för svaga. Om de är för svaga, rekommenderar vi att du kör andra magövningar tills du byggt upp styrka för att köra brutalbänk. Om de är för trötta, bör du avbryta övningen eller vila mellan dina set.

Muskelkarta

1

brutalbänk muskelkarta

Alternativa övningar

1

Related Exercises