Annons
Annons

Kroppsövningar

Här hittar du allt du behöver veta om kroppsövningar och hur du får en stark fysik med bara kroppen som motstånd. Våra övningar sträcker sig från fysiskt krävande till enklare träningsformer som passar sig både i hemmet som på gymmet.

Kroppsviktsträning är en enkel och tillgänglig träningsform som passar alla. Just denna träningsform ger dig också bättre kroppskontroll och helkroppsstyrka, inklusive i leder och senor, vilket ditt äldre jag kommer att tacka dig för.

Få våra senaste övningar, recept och artiklar till din mejl:
https://muscles.se/nyhetsbrev/

Är du ute efter att bygga massa, kanske traditionell styrketräning är ett bättre alternativ, men vill du bygga kroppsuthållighet kan kroppsviktsövningar vara ett bra alternativ.

Läs mer om kroppsviktsövningar längst ner på denna sida.

Övergripande kroppsövningar

Mer om kroppsövningar

Att utföra kroppsövningar innebär att man endast tränar med kroppsvikten som redskap. Träning med kroppen bygger både upp dina muskler och din styrka. Dessutom är den stora fördelen är att övningarna kan utföras närsomhelst och varsomhelst, hemma eller på gymmet. Det optimala träningssättet när man inte har tid eller för dig som lever ett stressigt liv.

Varför ska man köra kroppsviktsövningar?

Med kroppsträning kan du träna alla delar av kroppen och alla olika muskelgrupper på ett effektivt och säkert sätt. Det är dock inte för alla. I kroppsviktsträning jobbar man med fler reps och bygger på så sätt upp muskeluthålligheten. Vill man bygga massa, behöver man öka på vikter och köra progressivt.

Stärk bålen med ryggresningar och olika magövningar. Få snygga ben och rumpa med knäböj. Detta och mycket mer hjälper dig våra olika övningar med. Få en stark och muskulös kropp utan att ens behöva lämna hemmet.

Är målet med din träning att bygga massa, hänvisar vi dig till träningsprogram som ökad muskelmassa.

Se övningar ifrån alla muskelgrupper på:
https://muscles.se/ovningsbank/

Gratis nyhetsbrev om träning varje helg!
TräningstipsNyttiga receptArtiklar

Jag vill gå med!

Annons